De Främsta Anledningarna Till Varför Företag Använder Sig Av Molntjänster

Funderar ditt företag på att börja använda molntjänster? Då kan ni inte ha valt en bättre tid för just denna typ av tjänster. Numera finns det flera olika alternativ att välja mellan, både gratistjänster och molntjänster man betalar för.

molntjänster2

Säkerhetskopiering på det vanliga viset

Under flera års tid fanns det oftast bara en lösning för att skydda sina filer. Man säkerhetskopierade sina filer till externa hårddiskar, USB-minnen eller CD-skivor. Visst kunde det gå snabbt, men med en molntjänst kan du se till så att dina dokument sparas automatiskt utan att du behöver göra något själv. Sitter du på viktigt information är det nog därför dags att börja kolla upp företag som erbjuder molntjänster.

Definition molntjänst

Så vad exakt är en molntjänst? Du sparar i princip information, allt från Powerpoint-presentationer och Excel-blad till bilder i en extern dator som är placerad i en serverhall hos företag som Microsoft och Dropbox. Grundtanken är att du ska kunna komma åt dina filer oavsett var du befinner dig.

Komma åt program i molnet

Ett annat stort plus är att många program ligger ute i molnet. Microsoft låter dig bland annat få tillgång till Windows-program direkt genom webbläsaren.

Synkronisering

Det enklaste sättet att spara dokument på är genom synkroniseringsfunktionen. Den ser till så att dina filer konstant kopieras till molnet. När ett dokument ligger lagrat i molntjänsten kan du komma åt den från flera olika enheter. Det spelar ingen roll om du började skriva dokumentet på jobbdatorn och senare vill fortsätta redigera den på surfplattan när du är på väg hem.

Delning av filer

En annan viktig funktion som de flesta molntjänster har är möjligheten att dela sina dokument med andra personer. Väldigt praktiskt när du arbetar med ett dokument som andra på din avdelning behöver ha tillgång till. Du loggar enkelt in på din molntjänsts sida och letar upp den fil du vill dela. Därefter högerklickar du och väljer dela. Skriv in personernas mejladresser och sedan är det färdigt. Denna process kan skilja sig från en leverantör till en annan, men i grund och botten så är de väldigt lika. Det går även bra att skapa en länk till filen som sedan kan öppnas i en webbläsare. Som administratör för ett dokument kan du också låta andra få redigera det.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>